Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Header Provelu
Terug naar overzicht

Sinds 2000 is FBD kwaliteitsintermediar en plaatst zij interim financieel professionals. Dit doet FBD op basis van detachering, deta-vast constructies of werving & selectie opdrachten. Hierbij richt FBD zich op de specialismen bankieren, verzekeringen, risk & compliance en finance & control.

De professionals van FBD werken aan projectmatige en tijdelijke vraagstukken voor de meest toonaangevende financiële instellingen van Nederland. 

FBD vertrouwt op de business Intelligence oplossingen van Provelu. Een aantal jaar geleden kwam FBD-directeur Henk Kelder in contact met een van de directeuren. Een jaar of vijf, zes geleden is er een intervisieclub gestart met een aantal directeuren in Twente. Zowel Provelu als Henk Kelder van FBD namen hieraan deel. “Je leert elkaar dan natuurlijk op een wat andere manier persoonlijk kennen. Toen ik dan ook af en toe zakelijke vraagstukken had die in het verlengde lagen van Provelu z’n activiteiten en kennis, was het heel logisch om Provelu om advies over die punten te vragen, aldus Henk.” 

We gingen met directeur Henk Kelder in gesprek over data management en analytics. 

Waarom BI?

“Zoals de meeste bedrijven en instellingen maken we binnen FBD gebruik van diverse softwarepakketten. Als intermediair voor hoogopgeleide financials maakt FBD onder andere gebruik van een recruitmentsoftwarepakket, van een boekhoudpakket en een pakket ter ondersteuning van de HR-processen, waaronder de salarisverwerking. In al die pakketten staat veel informatie over onze bedrijfsprocessen. 

Uiteraard willen we dat al die bedrijfsprocessen optimaal verlopen maar willen we ook snel goede managementinformatie zodat we waar nodig kunnen bijsturen. De stuurinformatie (managementinformatie) bestond uit veel Excelsheets die steeds handmatig werden samengesteld. 

Dat was elke maand weer een tijdrovende klus. Door middel van BI kan dit achterwege blijven. Business Intelligence helpt ons om de informatie uit al die softwarepakketten aan elkaar te knopen en om te zetten in goede managementinformatie dit helpt om sturing te geven aan de organisatie. Tevens kan er vanuit hoofdgegevens op detailgegevens worden ingezoomd. Elke mutatie leidt door het automatisch updaten van de gegevens tot de meest actuele informatie, vertelt Henk Kelder.

Waarom Provelu?

“De samenwerking met Provelu verliep vanaf het eerste moment goed en het persoonlijke en nauwe contact met BI consultant Coen is erg prettig. Dat is ook nodig want het controleren of de informatie klopt en het duiden daarvan moet je toch zelf doen als organisatie. Dat betekent dat er in de fase van de inrichting en daarna bij onderhoud, veel contact nodig is. Onderhoud is nodig omdat je toch binnen je bedrijf zaken gaat veranderen die invloed hebben op de benodigde informatie. Daarbij scheelt het dat onze controller en Coen elkaar goed kennen en efficiënt samenwerken.

Het brengt de organisatie verder  

Door de Business Intelligence hebben we veel sneller en in principe à la minute managementinformatie in ons dashboard. Daarbij is het wel van belang dat iedereen tijdig en correct zijn activiteiten in de systemen zet. Je kunt je energie richten op de acties die nodig zijn en bent niet bezig met het verzamelen en bediscussiëren van de benodigde informatie. We merken wel dat het leidt tot nieuwe behoeftes aan informatie over andere onderdelen van onze business, zodat we sneller kunnen ingrijpen en bijsturen.”

www.fbd.nl

Henk Kelder (Directeur) 

Henk Kelder

Get in touch

Wil je meer weten over de oplossingen die wij kunnen bieden voor jouw marktsector? Neem contact met ons op.